maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kesä kaupungissa


Hei Ihanat! Tiedättekö, että rakastan kesäisiä pikkukaupunkeja: pastelleja, puutaloja ja omenapuita, mukulakivikatuja, pikkukahviloita, vohveleita ja mansikkahilloa...niin paljon kuvattavaa ja ihasteltavaa. Voisin matkata jonnekin uuteen paikkaan vaikka joka viikonloppu, mutta koska jonkinlaista karsintaa on tehtävä, valitsen ainakin nämä seuraavat:

Hangon pitsihuvilat, kallioluodot ja hiekkarannat kuulostavat hyvältä ohjelmalta minä tahansa leppoisana kesäpäivänä. Ehkä voisin myös leikkiä hetken Myrskyluodon Maijaa Bengtskärin majakkasaarella ja uneksia vanhan ajan elämästä Villa Maijassa.

Loviisaan on päästävä ainakin elokuun lopulla Wanhojen Talojen avatessa ovensa. Heinäkuun alussa 6.–7.7. kaupungissa voi puolestaan kurkistella ruusutarhoihin. Arvatkaa houkuttelisiko?

Olenko koskaan kertonut, että rakastan historiaa? Sitä on luvassa jo ensi viikonloppuna, kun suuntaamme äidin kanssa Aurajoen rantaan ja Turun linnaan. Syömme ehkä lounasta ravintolalaivassa, istahdamme jonnekin kakkukahveille ja piipahdamme pikku putiikeissa. En oikein tiedä, Turku on minulle yllättävän vieras paikka. Onko siellä jokin ihan must-juttu?

Tampere on melkein mökkimatkan varrella. Siellä haluan käydä Näsijärven rannalla ja tallustaa Pyynikin ja Pispalan kujilla vanhasta tai uudemmasta puutalosta unelmoiden.

Porvoossa haluaisin yöpyä Pariisin Villessä ja tutkia kaikki vanhan kaupungin ihanuudet.

Tammisaarikin olisi kiva katsastaa pitkästä aikaa. Lisää vanhoja puutaloja, meri, satama ja purjeveneitä. Jostain hauskasti nimettyjen kujien keskeltä – miltä kuulostaisi vaikkapa Hatuntekijänkatu tai Liinakankurinkatu? – löytyy myös Café Gamla Stan, missä voi istuskella omenapuun alla mansikkaleivosta mutustellen. Voiko mitään suomen(ruotsalais)kesänostalgisempaa enää olla?

Löytyykö teiltä kivoja kesäkaupunkivinkkejä?

Kristiina 


10 kommenttia:

  1. Oikein hyvä suunnitelma vierailla kesäkaupungeissa, olen itse harrastanut samanlaista matkailua. Suomessa on varmasti moniakin mielenkiintoisia kohteita, Naantali on myös kiva kesäkaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa on tosi paljon ihania paikkoja, Naantali on varmasti myös käymisen arvoinen.:) PS nyt juuri tulossa työreissulta Tampereelta ja sää ei kyllä suosinut taaskaan: 13 astetta ja jäätävä tuuli.

      Poista
  2. Samaa mieltä, kesä on kyllä ihana tapahtumia ympärillä niin paljon, ettei tiedä minne oikein säntäilisi. Eli jotain ihanaa harkiten ja sitten seuraavana kesänä lisää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tekisi mieli mennä vähän joka paikkaan, mutta pakko tehdä valintoja.:)

      Poista
  3. Entisenä turkulaisena sanoisin, että täydellinen kesäpäivä Turussa koostuisi aamu-uinnista Samppalinnan maauimalassa, jazz-brunssista Cafe Aulassa (jos sattuu olemaan liikkeellä lauantaina) ja/tai lounaasta ravintola Mamissa, keskustan pikkuputiikkien kiertelystä ja illalla menisin lasilliselle Donnalle tai jollekin muulle jokilaivalle. Apteekkimuseo ja Luostarinmäki ovat myös kivoja paikkoja historiasta kiinnostuneille. Toivottavasti osuu aurinkoiset säät kohdalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa tosi kivalta päivältä! Mitkä on ne parhaat putiikit?:)

      Poista
    2. Linnankadun alkupäässä, ihan Tuomiokirkkosillan vierestä alkaen ja Aurakadulle ja siitä eteenpäinkin jatkuen on kivojen sisustusliikkeiden keskittymä. Samalla alueella jokirannassa on myös ihania ravintoloita ja kahviloita. Tuo Cafe Aula on muuten Aboa Vetuksen & Ars Novan kahvila, eli se on kiva paikka muutenkin. Turussa tykkään käydä myös kauppahallissa, vaatekaupoilla puolestaan on viime vuosina tullut käytyä lähinnä Hansassa.

      Poista
    3. Iso kiitos vinkeistä! Sunnuntaina ne testataan.:)

      Poista
  4. Hangon mainitessasi tuli mieleen kesäinen viikonloppu Naantalissa vuosia sitten - olimme siellä serkkuni kanssa. Silloin oli menossa jonkinlainen Naantali-regatta - upeita pursilaivoja ihailimme rantakahvilasta käsin, pikkukaupunki oli todella viehättävä ja kaunis, pussillinen mukavia kesämuistoja tuli mukana siltä reissulta :) Suomi on täynnä kivoja paikkoja - näpsäile vaan ahkerasti kuvia, ja kerro kokemuksistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naantali pitää nyt ihan selvästi lisätä tuolle listalle.:) Pikkukaupungeissa on niin erilailla tunnelmaa ja ihan liikaa kuvattavaa.;)

      Poista