lauantai 1. syyskuuta 2012

Lauantain ainekset

Mistä onkaan syksyinen lauantai tehty?

Siivotusta kodista.






Ensimmäistä kertaa tänä syksynä sytytetystä kynttilästä.


Rentoilevista karvakorvista.



Heinäkuussa ostetusta ja nyt ensimmäistä kertaa päällä olevasta ChillNorwayn tunikasta.


Lempparikorviksista


Sotkuisesta lettikampauksesta.
.

Kanttarellipiirakasta, lasillisesta viiniä ja hyvästä lukemistosta.



Sohvannurkasta.


 

Kanttarellipiirakka syntyy seuraavasti:

Pohja

3 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita/margariinia
3 rkl vettä

Täyte

5 dl kanttarelleja
sipuli
75 g fetaa
kourallinen pinaattia
timjamia
kermaviili
kananmuna

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Kuullota kanttarelleja ja silputtua sipulia pannulla, anna jäähtyä. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna, feta, pinaatti ja timjami. Asettele pohjan päälle ensin sienet ja päälle kermaviiliseos. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, uunin tehosta riippuen.

 
Olen muuten vihdoin luonut sen Instagram-tilin, ja onhan se aika näppärä. Varsinkin silloin, kun haluaa kuvista vähän sumeita...:) Tässä postauksessa onkin sekaisin järkkärillä ja Instagramilla otettuja kuvia, ei ole varmaan vaikea arvata, mitkä ovat mitä. 

Kristiina 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti