torstai 9. toukokuuta 2013

Jos olisin vuodenaika






Jokaisessa vuodenajassa on jotain ihanaa. Kesällä maailma on helteestä raukea, se on mansikoiden, hiekkarantojen, jäätelötötteröiden ja aurinkovarjojen aikaa. Syksyllä ilmassa on kirpeää toimeliaisuutta, ja luonto pukeutuu syvänpunaisen ja keltaisen sävyiseen iltapukuunsa. Talvella maa katoaa valkoisiin hiutaleisiin, on hiljaista, pimeää, taivaalla näkyvät tähdet ja pakkaslumi kirskuu jalkojen alla.


Jos kaikista vuodenajoista pitäisi valita yksi, valintani olisi kuitenkin kevät ja alkukesä. Nyt on kauneuden hetki.


Luonto herää rytinällä, paksut kimalaiset pörräävät medenkeruumatkoillaan, linnut laulavat kuorossa toisilleen ja metsä on vähän muuttunut joka päivä. Tämä on sitä aikaa, kun ei huvita olla sisällä ollenkaan. Voisin kuvata hentoja nuoria lehtiä, kukkia, silmuja ja maasta työntyviä versoja kyllästymiseen asti. Tai en minä kyllästy, mutta te varmaan.;) 


Hurmaannun auringon välkkeestä puiden takaa ja selitän koirille, miten ihmeellistä on, että vielä eilen puissa oli silmut, nyt osa lehdistä kurottaa jo aurinkoa kohti. Haaveilen myös ihan tosissani makro-objektiivista, yksityiskohdat ovat niin kiehtovia, enkä pääse tarpeeksi lähelle.


Löydän jokaisella lenkillä jotain uutta kuvattavaa ja tunnen itseni vähän omituiseksi tutkaillessani puiden puoliksi auenneita lehtiä tai terälehtensä yöksi sulkeneita valkovuokkoja.


Yhtenä iltana olin metsässä vähän tavallista aikaisemmin ja vuokot nauttivat vielä auringon viime säteistä. Oletteko muuten huomanneet, että terälehtien nurja puoli on usein vaaleanpunainen?


 
Pari päivää sitten suurin osa lehdistä oli vielä supussa.


Nyt näyttää jo tältä.


Luonnossa on satumaista voimaa. Voima rauhoittaa, voima lohduttaa, voima ihastuttaa. 


Leppoisaa helatorstain iltaa! Täällä etelässä on ollut tänään vuoden ensimmäinen hellepäivä.:)

Kristiina  

8 kommenttia:

  1. Oi miten ihana postaus! Ihan mieletön! Olen kanssasi niiiin samaa mieltä. Ihanaa, että meillä on vuoden ajata. Jokaisessa on oma viehätyksensä. Ja kyllä, kevät on ihanin, silloin tapahtuu eniten ja nopeimmin =) Kun vain jokainen miestä muistaisi pysähtyä katsomaan ympärille, ihan joka päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!:) Luulenpa, että meille jokaiselle tekisi välillä hyvää mennä luontoon, katsella, kuunnella ja haistella. Luonto on uskomattoman kaunis, kun vain malttaa avata silmät. Kaksi koiraa auttaa tässä aika paljon.:)

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja kaunis tarina. Juuri eilen mietin, että en halua enää vuodenaikoja, haluan vain kesän. En ole koskaan ollut kesäihminen, pikemminkin syksy- tai talvisellainen. Kevät on kuin luihin ja ytimiin virtaava eliksiiri, riematuttavaa kasvua ja lupausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on ihana! Varsinkin nyt, kun on ollut aika aurinkoista ja luonto muuttuu silmissä. Pari viikkoa sitten oli vielä jäätä, nyt tuntuu, että kesä on melkein alkanut.:)

      Poista
  3. Kauniita kuvia! Minäkin haluaisin olla kevät ja alkukesä. Kun kaikki on vasta edessä. Talvi en olisi mistään hinnasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Minusta jokaisessa vuodenajassa on jotain ihanaa, mutta nyt on ehdottomasti kaikkein kauneinta.

      Poista
  4. Ihania kuvia ja tunnelmia! Mä olen myös fiilistellyt ihan täysillä luonnosta nyt. Onneksi osa työmatkastani kulkee pienen metsikön poikki ja kerään sieltä aina voimia hurjan paljon mukaani. Ja ihana seurata kevään hurjaa etenemistä. Ihania päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Luonnosta saa todellakin kauheasti voimaa, varsinkin nyt, kun on niin kaunista ja voi seurata, miten kaikki siellä kasvaa hurjaa vauhtia. Ihania lämpöisiä päiviä sinnekin!

      Poista