lauantai 18. toukokuuta 2013

Punahuulia ja koiramissejä


Tämä ei ole mikään uutinen, mutta: Punaiset huulet ovat paras asuste ikinä. Olen hurmaantunut. Talvi, sen karuus ja muuttumattomuus, syvälle muodottomiin tummiin vaatteisiin verhoutuneet ihmiset, kalpeat kasvot, siniset sormenpäät, se on nyt taas hetkeksi poissa. Tilalla on valo, kevät, joka taittuu kohta kesäksi. Naurun, värien, auringosta humaltumisen, salaperäisten kesäöiden, tuoksujen, horisontissa siintävien purjeiden, kukkamekkojen, vastaleikatun ruohon aika. Punaisten huulten hurmio.


 Ilta-aurinko lämmittää jo paljaita käsivarsia, metsäpolut tuntuvat pehmeiltä tossujen alla.


Valkovuokot ovat kasvaneet valtaviksi matoiksi. Maa leikkii piiloleikkiä niiden alla.


Kohta kutsuvat rantahietikot ja aaltojen sileäksi muovaamat kalliot. Kahlaaminen on helppoa, kunnes vesi ulottuu vatsaan. Kylmyys saa haukkomaan henkeä. Sitten nopea heittäytyminen eteenpäin, järven pohja katoaa varpaiden alta, talviturkki on riisuttu. Ei, ei vielä, ehkä parin viikon päästä. Nyt aalloilla keinuu vain joutsenpariskuntia vitivalkoisissa kesäasuissaan. 


Puutarhassa hallitsevat nyt narsissit.


Vallanvaihto oli verinen. Krookukset ja kevättähdet murhattiin. 

"Mitäs istutit ne mun vahtipaikalle!"

Olisi pitänyt tietää paremmin.



Jos meillä olisi vene, se olisi nyt vesillä. Minusta on kuitenkin hauska vielä vain katsella, on niin paljon muutakin tehtävää.


Koirien missikisoissa jokainen marssi vuorollaan tuomarin tiukan katseen alle. Pitkäkuono on nyt virallisesti ulkomuodoltaan erittäin hyvä koira. Erinomaista siitä ei tullut, siihen olisi tarvittu ainakin kaksinkertainen määrä karvaa.


Meitä jännitti.


Äitienpäivänä kävelimme Paimion hiekkakuopilla, toiset uivat, toiset kahlasivat, toiset pysyivät rannalla.


Mukana oli koirien kauneuskuningatar Tavi Touhukas. Jos olette nähneet Marley and Me -leffan, ymmärrätte millaisesta tyypistä on kysymys. 


Metsäpolkuja.


Koivikon välistä siivilöityvä aurinko. 


Kukkapenkissä auenneet tulppaanit.

Mitä teille kuuluu?

Kristiina  



4 kommenttia:

  1. Vai oli pitkäkuono kauneuskilpailuissa, varmasti oli jännittävää vaikka tietysti tiedätkin, että hän on kaikkein kaunein.
    On melkein vaikea tajuta, että on jo kesä ja voi kuoria vaatteita, juoda aamukahvit ulkona yöpaidassa ja unohtaa lämmityshuolet. Tätä odotettiin niin kauan ja kuitenkin kevät ryntäsi ohi hurjaa vauhtia ja kesä astui näyttämölle. Onneksi pahimmat työkiireet helpottivat ja on aikaa puuhailla puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkäkuono on luonnollisesti maailman kaunein collie.;) Ihanaa kun saa suunnitella pihaa ja vihdoin myös toteuttaa suunnitelmansa. Pohdiskelen juuri terassilla, mitä seuraavaksi istuttaisin. Pinkkejä pioneja nyt ainakin.:)

      Poista
  2. Punaiset huulet ovat kyllä niin ihana juttu! Pitäisi opetella vain itsekin punaamaan omansa oikein kunnolla :) Ihana tämä kevät. Jotenkin etenee niin kiireellä. Ärsyttää vain, kun sain viikonloppuna flunssan ja nyt olen ihan petikunnossa. Onneksi jaksan sentään haaveilla... Ihanaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punahuulet on mullekin ihan uusi ihastus, mutta veikkaan, että pysyvä sellainen.:) Pikaista paranemista ja ihanaa viikkoa sinnekin!

      Poista