tiistai 13. marraskuuta 2012

Puolukanvarpukranssi ja vähän muuta

Olen ollut lähiaikoina tosi laiska bloggailija. Mielessäni on pyörinyt paljon kaikenlaista, mutten ole saanut puettua mitään sanoiksi. Aikakin kiitää pikajunan vauhtia, pimeys kietoutuu ympärille aamulla töihin lähtiessä ja illalla kotiin palatessa. Sormet syyhyävät päästä askartelemaan kaikkia ihania joulujuttuja, tahtoisin urheilla, juosta, antaa tien kulua lenkkareiden alla, kokeilla crossfittiä, opetella neulomaan, meditoida, lukea, maalata sen toimettomana odottavan rumanruskean sohvapöydän. En ole vielä edes ripustanut niitä talvivaloja, joista uhosin jo ajat sitten.

Jotain pientä sain kuitenkin aikaan. 


Kranssi on riisuttu vaahteranlehdistä ja saanut ylleen puolukanvarpuja. Joulun lähetessä puen sen juhlavampaan asuun, mutta marraskuun se saa olla ihan au naturel

Kranssin teko on kovasti helppoa, mutta varsin työlästä. Ensin täytyy suunnata metsään ja kerätä sieltä iso säkillinen puolukanvarpuja. Itse pääsin tästä helpolla, kun poikaystäväni äiti riensi apuun - kiiitos siitä.:) Seuraavaksi tarvitaan kranssipohja ja lankaa. Ohut rautalanka olisi varmaan paras valinta, meillä ei sitä ollut, joten käytin ihan tavallista ompelulankaa. Varvut sidotaan ensin sopiviksi nipuiksi, jotka sitten kiinnitetään langalla kranssipohjaan. Minulla meni projektiin toista tuntia, mutta sormeni eivät välttämättä ole kaikkein näppärimmästä päästä.


Valoa viikkoosi!

Kristiina  






8 kommenttia:

  1. Hieno kranssi ihan noin au naturel. Minäkin suunnittelen varpukranssia ja monia muitakin. Vielä en ole ehtinyt metsään tarpeita hakemaan. Mutta kunhan työkiireet hellittävät niin ehkä sitten. Jos ei kaikki ole silloin jo lumen alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täälläkin on pari lisäkranssia suunnitteilla. Ainakin käpyjä ja havuja voisi kokeilla...:)

      Poista
  2. Hei, lähetin sinulle blogissani tunnustuksen, käy kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, se on vähän tuollaista rennompaa mallia.;)

      Poista
  4. Kaunis kranssi, ihan nätti sellaisenaankin ja täällä jo kuvittelen erilaisia koristelumahdollisuuksia kun aika monellakin tapaa sitä voisi sitten jouluisemmaksi tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varvut sojottavat vähän sinne tänne, mutta ehkä ne saisi vaikka leveällä nauhalla kuriin.:)

      Poista