maanantai 22. lokakuuta 2012

Kurpitsalyhty

Meillä on viikonloppuna Halloween-bileet, ja askartelin niitä varten lyhtyjä oikeista kurpitsoista. Kas näin se sujuu: Tarvitset ison kurpitsan, suuren leipäveitsen (tai ehkä jopa sahan) ja terävän kaiverrusveitsen. 



Leikkaa ensin kurpitsan laki irti ja tee sitten reikä kurpitsan pohjaan. Kynttilää ei laiteta kurpitsan sisään, vaan palamattomalle alustalle ja kurpitsa asetetaan sen ympärille.

Koverra sitten kurpitsan sisus pois. Hyviä apuvälineitä ovat terävä veitsi ja lusikka. 

Kun sisus on poistettu, piirrä kurpitsalle silmät ja suu. Kaiverra sitten varovasti ääriviivoja myöten kurpitsalle kasvonpiirteet. Maltti on tässä valttia. Varsinkin pienempi kurpitsa menee helposti rikki ja myös sormet ovat vaarassa, joten kannattaa kaivertaa vähitellen.

Kristiina  

4 kommenttia:

  1. Kurpitsalyhdyt kuuluvat Halloweniin. En ole koskaan yrittänyt tehdä tuollaista, sisuksesta saisi herkullisen kurpitsakeiton tai -piiraan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhdyn teko oli tosi helppoa, ainoastaan kurpitsan hatun ja pohjan irti sahaaminen oli vähän työlästä. Sisus on tallessa, ja alan kallistua tuon piiraan kannalle...kun vielä löytäisin hyvän ohjeen.:)

      Poista
  2. Tällaista olisi hauska joskus kokeilla kaivertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile pois, se on kivaa.;) Ja vielä kivempaa on, kun portailla virnistelee oranssi veijari.

      Poista