perjantai 22. helmikuuta 2013

Pakkasruokaa

Kun ulkona puhkuu helmikuinen viima, lautaselle tarvitaan jotain lämmintä. Tämä hieman tulinen soijarouhetta, tomaattia ja kookosmaitoa sisältävä resepti on yksi lemppareistani ja paikallaan juuri silloin, kun kaipaa jotain lämmittävää.

Sain reseptin joskus pari vuotta sitten ystävältäni Heidiltä, joka oli puolestaan ehkä napannut sen jostain. Mene ja tiedä, mutta koska olen tallentanut alkuperäisen reseptin johonkin hyvin varmaan paikkaan, teen tämän ruuan aina muistini varassa. Sillä seurauksella tietenkin, että ohje on varmasti hieman muuttunut käytössä. Tähän on pakko vielä lisätä, että tykkään muutenkin tehdä ruokaa soveltaen ja maistellen. Se sopii kärsimättömälle luonteelleni.

PS Kokeilin myös joskus samaa ajatusta leipomiseen huomatakseni, että niin ei voi noin vain tehdä. Leipominen on kemiaa.



Soijarouhetta tulisentomaattisessa kookosmaidossa


2 dl soijarouhetta
kasvisliemikuutio
paprika
sipuli
neljä tomaattia
1 prk kookosmaitoa
1 tuubi tomaattipyrettä tai 2 minipurkkia
tuoretta korianteria
1 rkl juustokuminaa
pari kuivattua chiliä siemenineen (tai maun mukaan, näin tulee aika tulista)
himalajansuolaa

Keitä soijarouhetta kasvisliemellä maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta. Hienonna sipuli ja pilko paprika ja tomaatit. Kuullota sipulia, murskattuja chilejä ja juustokuminaa hetki pannulla. Lisää joukkoon kasvikset ja kuullota, kunnes ne pehmenevät. Lisää sitten soijarouhe, tomaattipyre ja kookosmaito, sekoita hyvin ja mausta suolalla. Anna kiehua hetki, tarjoile riisin kanssa ja koristele tuoreilla korianterinlehdillä.

Kiitos Heidi mahtavasta ohjeesta, jopa mies tykkää tästä, vaikka muuten katseleekin soijarouhetta epäilevästi.;)

Kristiina 


2 kommenttia:

  1. Vaikkuttaa juuri minun makuni mukaiselta, kaikki aineetkin olisivat koossa paitsi tuoretta korianteria ei tähän hätään löydy. Sama juttu minulla, en osaa kokata ohjeitten mukaan, teen tunteella ja niin ruoka on aina hiukkasen eri makuista. Leipomisen suhteen olen huomannut saman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, ja tämän reseptin kanssa ei tosiaankaan ole niin justiinsa – voi rauhassa vähän soveltaa.;) Juustokuminaa ei kuitenkaan kannata jättää väliin, se on tämän ruoan suola.

      Poista