maanantai 15. huhtikuuta 2013

Puutarha-check, eli mitä kuuluu pihalle?

Tiedättekö ollenkaan, miten innoissani olen pihastamme? Siis oikeasti, siellä kasvaa uutta elämää! Elämää, jonka olen itse sinne istuttanut. Olen niin täpinöissäni, että tekisi mieli koko ajan käydä tarkastamassa, onko jotain uutta tapahtunut.

Ajattelinkin jakaa tätä innostustani teille ja kertoa kerran viikossa, mitä puutarhalle kuuluu. Aika paljon puutarha-asiaa siis tiedossa, vaikka sen ehkä olitte arvanneet jo muutenkin.

Pihalla oikeasti nyt tapahtuu. Lunta on jäljellä enää puolen metrin kaistale, ja kaikkia syksyllä istuttamiani sipulikukkia on noussut näkyviin. Siis jokaikistä lajia! Olen nyt aika tyytyväinen puutarhuri.


Tässä on narsissi.


 Tämä pieni sininen ihanuus on kevättähti.

Se kasvaa urheasti ihan lumirajalla.

   
Nämä ovat krookuksia. Istutin niitä kaikissa väreissä, eli sinisiä, valkoisia ja keltaisia kukkia pitäisi olla tulossa.


Myös luumupuu on selvinnyt hengissä talvesta! Olin hiukan huolissani siitä. Se ei lähtenyt kasvamaan kovinkaan reippaasti istutuksen jälkeen viime kesänä, ja naapuri oli nähnyt nyt yhtenä päivänä jäniksen loikkivan pihallamme – vahtikoira Silkkitassun huomaamatta! Vahtia kyllä kiukuttaisi, jos se tästä tietäisi.;) Ilmeisesti jänis kuitenkin jätti luumupuun rauhaan, oksat ovat täynnä silmuja.

PS Lisäsin tuonne sivupalkkiin linkin Pinterest-profiiliini. Jos jotakuta kiinnostaa nähdä, mitä pinnailen, niin sieltä löytyy.

Keväistä viikkoa!

Kristiina 

6 kommenttia:

  1. Voin niin jakaa nuo tunteet kun maasta alkaa paljastua uutta, syksyllä istutettua kasvua. Jokainen millin edistyminene pitää seurata, huokaus. Toivottasti onnistumme pian saamaan lämmön ja auringon yhtä aikaa paikalle, silloin alkaisi tapahtua. Mutta ihanaa, että maa paljastuu ja sinulla näkyy jo kukkiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tässä pohtinut, että ehkä ihan hyvä, että meillä on niin pieni piha. Muuten en varmaan pääsisi sieltä sisään enää ollenkaan.:) Aurinko saisi kyllä saapua paikalle, en edelleenkään oikein välitä tästä vesisateesta, vaikka se lumet sulattaakin. Kevättä sinne!

      Poista
  2. Hei, Blogissani on sinulle tunnustus. http://entajosalkaisit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei NJ ja kiitos tunnustuksesta! Tulen pian vastavierailulle.:)

      Poista
  3. Tämä aika vuodesta on siitä ihanaa, kun jotain uutta tapahtuu pihalla ja luonnossa joka päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Ei malttaisi pysyä sisällä ollenkaan. Meillä on jo pihalta lumet sulaneet ja metsän polut ovat alkaneet muuttua lammikoiksi. Kevät on ihanaa aikaa.:)

      Poista