maanantai 12. elokuuta 2013

Maanantain ajatus


Hei ja aamua! Tulin jakamaan teille ihan viimeiset lomakuvat ja pienen ajatuksen.

Loma loppui jo kaksi viikkoa sitten, ulkona ropisee sade ja ilmassa on jo vähän syksyä, mutta kesä jatkuu vielä hetken. Jäljellä ovat illat ja viikonloput, joina voi tehdä retkiä, sisustaa, paistatella auringossa ja syödä vaikka lisää jätskiä, jos loman jälkeen mahaan vielä mahtuu.

Omiin iltoihini ja vapaahetkiini kuuluu ihan samoja asioita kuin tässä kollaasissa. Pitkiä kävelylenkkejä koirien kanssa, suloisia kahviloita (tuo on Cafe Vanille Suomenlinnassa), jänniä dekkareita pihan lukunurkassa ja retkiä vähän sinne sun tänne.

Ystäväni Instagram-kuvista inspiroituneena aion suunnata joku ilta Helsingin Kruunuvuoreen tutkimaan autiohuviloita. Ehkä tormään aaveeseen, johonkin kauan sitten kuolleeseen huvilanneitoon, työläisjätkään tai talon piikaan. Ken tietää, autiotaloissa on jotain tosi kiehtovaa. Samoin Helsingin historiassa.

Lisäksi otan maalisudin käteen ja vetäisen liitutaulumaalia yhteen juttuun. Näytän sitten. Ja neulon. Kohta saa syksy tulla, yksi lapanen jo on.

Yhden asian kuitenkin jättäisin vikalta lomaviikolta väliin. Tuo kultaturkki puikkonokka nimittäin karkasi silloin pihasta ja vielä kaksi kertaa. Eikä ollut yhtään pahoillaan, ketale. Nauroi vain.

Aloittakaa viikko rauhassa ja nauttikaa ihan kaikesta, työstä, lomasta, vapaa-ajasta.


10 kommenttia:

 1. Ihania ajatuksia, nautitaan syksystä. Otahan varovasti sitten autiotaloissa ;) -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan! Ihanaa kun ilmassa on aavistus kirpeyttä, saan jotenkin lisää energiaa.:) Toivotaan, ettei aaveet vie...;)

   Poista
 2. Voi miten ihana kuvakollaasi! Niin tuli kesäinen fiilis että. Noista Kruunuvuoren autiohuviloista en ole kuullutkaan! Missä päin ne ovat? Olisi tosi inspiroivaa mennä sinne kuvaamaan =) Jään innolla odottamaan sinun kuvia sieltä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!:) Kruunuvuori on Laajasalossa jossain, en ole koskaan käynyt siellä, mutta paikka on aina välillä vilahtanut jossain blogissa. Siellä on siis ränsistyneitä autiohuvioita ja varmaan aika jännän tunnelma.:)

   Poista
 3. Mukavat maanantai-ajatukset. Nautitaan siitä mitä meillä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Täällä paistaa taas aurinko, nyt pitkälle lenkille koirien kanssa.:)

   Poista
 4. Ihana maanantai, näyttää ja kuulostaa hyvälle!
  Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. No eiks oo jännä, kun yhtäkkiä tuli tällaiset syksyiset sadesäät? Multa loppu loma just tähän viikkoon ja täydellinen käänne säässä. Oon yrittänyt totutella arkeen ja on ollut alkuviikko tosi jähmeetä :/ Tänään kyllä reippaampi päivä.

  Mä oon käynyt valokuvaamassa noita autiohuviloita!! Vitsit, mikä paikka! Tai oikeastaan mun ystävä valokuvasi ja oli pyytänyt mua mallliksi joihinkin kuviin (piti esittää ahdistunutta jne. oli hauskaa). Autiotaloissa on jotain taikaa. Mietin melkein joka päivä sitä omaani, jossa kävin pari viikkoa sitten (haaveilen salaa, että ostaisin sen...).

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan ihme muutos säässä! Mulla on ihan syksyinen olo, vaikka oikeesti kesää on vielä vähän jäljellä. Ja jouduin nöyrtymään ja menemään tänään töihin bussilla, kastuin eilisellä pyörämatkalla ihan läpimäräksi.:/

   Autiotalot on ihania! En malta odottaa, milloin pääsen käymään siellä Kruunuvuoressa! Sitä ostamista kyllä vähän harkitsisin, mitä jos saat kummituksen kaupan päälle?;)

   Poista