torstai 2. elokuuta 2012

Arkiaamujen pelastus

Minulla on arkiaamuisin aikamoinen minuuttiaikataulu. Kello soi viimeistään puoli seitsemältä, enkä ehdi yhtään torkuttaa. Nousen siis salamana, käyn pikasuihkussa, meikkaan ja yritän väkertää hiuksetkin jotenkin välillä hyvällä, mutta useimmiten heikolla menestyksellä. Saapuisin mielelläni aamuisin töihin monimutkaisessa lettikampauksessa, mutta sitä harvemmin (lue: ei koskaan) tapahtuu.:) Kun olen itse valmis, ruokin koirat ja käyn niiden kanssa aamulenkillä. Vasta lenkin jälkeen on aamupalan aika.

En todellakaan kuulu siihen ihmistyyppiin, joka ei saa aamulla mitään alas. Minä herään nälkäisenä. Lisäksi kuljen työmatkani mahdollisimman pitkälle syksyyn pyörällä, joten aamiaisesta pitää saada potkua polkemiseen.

Suosikkiaamiaiseni on kauan ollut pikakaurapuuro, johon sekoitan pähkinöitä, marjoja, kanelia ja soija- tai kauramaitoa. Puuron valmistaminen ja syöminen ottaa kuitenkin oman aikansa, ja aamulla se aika on kortilla. Niinpä keksin vielä nopeamman aamupalan, jonka teen valmiiksi edellisenä iltana. Saanko esitellä: aamu-smoothie - ei todellakaan mitään kevyttä juotavaa.:)



Aamu-smoothie kahdelle

3 dl marjoja
1 banaani
1 avokado
soija- tai kauramaitoa
1 tl spirulinaa tai nokkosrouhetta
(2-3 dl kaurahiutaleita)

Kaurahiutaleet tekevät smoothiesta entistä ruokaisamman ja koostumuksesta tuorepuuromaisen, jollet laita kunnolla nestettä. Itse pidän smoothiesta eniten juuri aika kiinteänä, sellaisena että sitä voi melkein lusikoida suuhunsa.

Mitä te syötte aamulla?

P.S. Uusi työ on ihana!:)
P.P.S. Kuvan smoothiessa ei ole spirulinaa eikä nokkosta. Ne tekevät juomasta ikävän vihreänharmaan, mutta tässä asiassa kauneus joutuu kuvaushetkiä lukuunottamatta väistymään terveellisyyden tieltä.;)

Kristiina 


2 kommenttia:

  1. Olipas mukava löytää kivan tuntuinen blogi :)

    Saako kysyä, mikä on uusi työsi?:)

    Itse syön aamupalaksi yleensä joko ruisleipää ja keitettyä kananmunaa tai sitten vaan sitä tylsää puuroa sekä kahvia tai teetä :) Smoothieta tein itsekkin joskus, mutta kyllästyin..

    VastaaPoista
  2. Heippa Tiia! Kiitos kommentistasi!:)

    Toimistossa työskentelen, mutta kivassa sellaisessa.

    Kahvi on kyllä erottamaton osa minunkin aamiaistani, ilman sitä en vain lähde käyntiin. Puuro taas ei ole mielestäni mitenkään tylsä, koska sitä voi varioida mielin määrin...parhaita ovat kuitenkin ne kiireettömät aamuhetket, jolloin voi nautiskella rauhassa vaikkapa paahtoleipää ja hedelmäsalaattia ja juoda monta kuppia kahvia.:)

    VastaaPoista