maanantai 20. elokuuta 2012

Raparperipiirakka...taas

Lupasin lisää ruokapostauksia, joten tässä tulee.:)

Olen leiponut (ja syönyt) tänä kesänä ihan luvattoman monta raparperi- ja marjapiirakkaa, enkä edes meinaa tehdä parannusta. Omena-aikakin on vielä tulossa.;) Tässä yksi lempiohjeistani, tämän helpommaksi leipominen tuskin voi tulla.



Raparperipiirakka

2 munaa
2 dl sokeria
1 prk (150 g) creme fraichea
1/2 dl sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3-5 dl raparperia 

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa sokeri ja voi ja lisää munat, creme fraiche ja jauho-leivinjauheseos sekä mausteet. Kääntele lopuksi sekaan ohuiksi viipaloidut raparperipalat. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. (Meillä ei ollut tarpeeksi vehnäjauhoja, joten korvasin osan niistä sämpyläjauhoilla, ja hyvin toimi).


Kristiina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti