perjantai 10. elokuuta 2012

Healthy Comfort Food

Tämän postauksen nimi piti olla ihan yksinkertaisesti Comfort Food, mutta toisin kävi. Jos kertoisin vaikka tarinan alusta tai niiltä main.

Minulla on ollut aika ihana kamala työviikko, jonka olen viettänyt tuskaillen ilmassa joka suuntaan lenteleviä palloja toivoen saavani niistä edes jonkun kiinni. Aivoni ovat totaalisessa overload-tilassa. Annanpa muutaman esimerkin.

Maanantaina aamutuimaan olin juuri hypännyt pyörän selkään ja hurauttanut ensimmäisen pitkän alamäen, kun tajusin unohtaneeni lompakon kotiin. Lopun voitte varmaan arvata.

Tiistaina minua pisti ampiainen. Se ei oikeastaan kuulu tälle listalle mitenkään, mutta päätin nyt kuitenkin kertoa.

Keskiviikkona ihmettelin aamupalaa syödessäni, mihin kummaan vesilasini oikein katosi. Asia selvisi, kun lasi löytyi työpaikalla laukustani.

Torstaina unohdin syödä evääni. Sitten unohdin ne eväät työpaikan jääkaappiin.

Tänään töistä kotiin polkiessani kummastelin, miten polkimet tuntuivat niin kovilta. Katsahdin jalkoihini ja huomasin pyöräileväni ballerinoissa. Pyöräilykenkinä yleensä käyttämäni tennarit odottavat maanantaita työpöytäni alla.

Kun tähän lisää vielä tälle viikolle kertyneet 125 pyöräilykilometriä ja 7,5 koiranlenkitystuntia, oli mielestäni jonkinlainen herkkutuokio paikallaan. Kun tulin tänään kotiin, kaipasin ihan hirveästi vähän lohturuokaa, karkkia tai jätskiä sun muuta sellaista, tiedättehän.

No. Mies oli unohtanut ostaa kauppalistaan merkitsemäni herkut. Sitten herra oli ottanut auton, ja huristanut iloisesti pelaamaan golffia koko illaksi. Jep. Minulla on kyllä ihan toimivat jalat ja lihasvoimalla liikkuva kulkupeli, mutta en todellakaan aikonut pyöräillä kauppaan. En, vaikka se tarkoittikin hyvästejä herkuille.

Jotain kivaa oli kuitenkin saatava, joten päätin kartoittaa tilanteen: talosta löytyi ruisleipää, hunajaa, maapähkinävoita, banaaneja, pakastettuja mansikoita, luonnonjogurttia ja sinihomejuustoa. Näistä aineksista syntyi sitten terveellistä mukavuusruokaa: blenderissä surautettua mansikka-banaanijogurttia kera paahdettujen ruisleipästen, joista osan päällystin voilla ja hunajalla ja loput maapähkinävoilla ja banaaninviipaleilla - kuulostaa oudolta, mutta toimii.



P.S. Kuva on ruma, mutta muut olivat vielä rumempia. Minussa ei selvästikään ole ainesta ruokakuvaajaksi.
P.P.S. Nutella ei sitten ole maapähkinävoita. Oikea pähkinävoi syntyy kolmesta ainesosasta: pähkinästä, vedestä ja suolasta.


Kristiina 


2 kommenttia:

  1. Ou nou, mikä viikko! Toivottavasti uudessa duunissa menee kuitenkin hyvin. Halaus sulle, ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi hani! Juu, töissä on kyllä tosi kivaa, mutta melkoista jonglöörausta se vaatii...eiköhän ne pallot pikkuhiljaa ala pysymään käsissä, kovasti ainakin toivon niin.;) Halit sullekin!

      Poista