torstai 13. joulukuuta 2012

Kirje Korvatunturille


Kuvat valmistajien ja jälleenmyyjien

Rakas Joulupukki,

Niin mielelläni muhkeaan, viininpunaiseen huiviin kietoutuisin, teetä puolen litran jättikupeista joisin, aamulla sen termarissa töihin kiikuttaisin, korun kaulaan solmisin, iättömässä tuolissa istuisin.

Toiveikkain terveisin,

Kristiina


Toivottavasti kirje löytää Korvatunturille.



Me löysimme viime keväänä sen juurelle, Korvatunturimurustalle. Itse Korvatunturi on rajavyöhykkeellä ja sinne päästäkseen pitää anoa lupa Rajavartiolaitokselta.

Korvatunturimurustalle kapuamiseen olisi puolestaan tarvittu kolmimetriset metsäsukset. Minä kipusin latusuksilla ja upposin tasaisin väliajoin metrin syvyiseen hankeen. Latua ei tietenkään ollut. Näimme edellisenä iltana autiotuvalla kaksi miestä, jotka olivat juuri palaamassa murustalta ja varoittelivat reitin olevan suhteellisen rankka. Pientä vähättelyä, sanoisin. Ensimmäiset ehkä kahdeksan kilometriä menivät ihan sujuvasti kelkkauraa, loput kaksi kiipesimme umpihangessa.


Kun vihdoin pääsimme ylös, siellä ei ollut muuta nähtävää kuin helikopterin laskeutumispaikka ja maailman rauhan kunniaksi huipulle pystytetty Rauhanpaalu. Läsnä olivat myös jäätävä tuuli ja pikkuinen halkovaja, muttei tulentekopaikkaa missään.


Ikinä eivät ole eväät maistuneet yhtä hyviltä kuin takaisin alas laskettuamme, ja seuraavana yönä autiotuvassa uni vei mennessään 16 tunniksi – aikamoinen saavutus minulta.


Mistähän tunturi on muuten saanut nimensä?;)

Lappia hirmuisesti ikävöivä Kristiina  

4 kommenttia:

  1. Upeita maisemia! Lappi on parhaimmillaan talvella, ei ole itikoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lappi on ihan omanlaisensa, kaunis ja autio.:) Olisi ihanaa päästä sinne taas sukset jalassa vaeltamaan.

      Poista
  2. Huh, aika rankalta kuulostaa tuo umpilumessa kapuaminen, voin kyllä kuvitella että sen jälkeen on tosiaan eväät ja uni maittaneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli aika rankkaa.;) Mutta oli silti ihan mahtava reissu!

      Poista