lauantai 1. joulukuuta 2012

Marraskuu kuvina


Joulukuun ensimmäinen: himistely saa virallisesti alkaa! Antti-myrsky taisi olla asiasta samaa mieltä. Se saapui marraskuun viimeisenä, tuiskusi ja tuiversi, muutti metsän Lumikuningattaren valtakunnaksi ja mielen jouluiseksi. Se peitti alleen terassilla paperipussissa istuttamista odottaneet kanervat, pysäytti junat, sabotoi pikkujoulujen viettäjien kotimatkaa, toi talven tullessaan.

Marraskuu oli reissukuu. Kävin Rovaniemellä ja Kööpenhaminassa, haistelin erilaista elämänmenoa, tallensin hetket puhelimeen sormet sinisinä. Joku viisas sanoi joskus: "Matkustan, olen siis olemassa."  Maiseman ja perspektiivin vaihto edes pieneksi hetkeksi on ihanaa ja tekee niin hyvää.

Ihan paria viime päivää lukuun ottamatta marraskuu oli täällä etelässä mutakuu. Meillä vierailikin varsin sopivasti viikon ajan mutanoutaja Tosca. Ihana tyyppi, mutta varsinainen rypijä. Kuinkahan monta kertaa olen putsannut tässä kuussa kuratassuja?

Joulu on salavihkaa rantautumassa meille. Valosarjat tuikkivat sisällä ja ulkona, kynttilän liekki lepattaa lyhdyssä, kaksi hyasinttia availee kukintojaan ja valkoinen amaryllis kurottaa uljaana ylöspäin. Pian on kuusen vuoro.


Last but not least: Pitkäkuonolla oli yksivuotissynttärit. Nauravainen puikkonokka on asustanut meillä nyt kymmenen kuukautta. Viime talvena kaveri matkasi suuren osan paukkupakkasessa tehdyistä metsälenkeistä lämpimästi sylissä, nyt se viilettää pitkin puuteria Silkkitassun jalanjäljissä.

Ai juhlittiinko niitä synttäreitä jotenkin? Pitkäkuonon bileiden ohjelmassa oli pitkä lenkki ja hirvenluu. Varsinainen aarre.;)

Lämpimästi tervetuloa Mona's Picturesque! 



Kristiina 

4 kommenttia:

  1. Onnea Pitkäkuonolle! Maiseman vaihtaminen juuri synkimpänä aikan virkistää varmasti, minulle on riittänyt lähikaupunkeihin suuntautuvat kauppareissut. Hyvää joulukuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkäkuono kiittää ja toivoo lisää luita.;) Ihanaa joulukuuta sinnekin!

      Poista
  2. Eipä sitä enää parempaa synttärilahjaa voisi koira toivoa, onnittelut synttärisankarille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sankari kiittää ja jatkaa uniaan sohvannurkassa.:)

      Poista