torstai 3. tammikuuta 2013

Jäälyhdyn lyhyt elämä


Jäälyhtyjen hyvä puoli on, että niistä pääsee helposti eroon. Jäälyhtyjen huono puoli on, että niistä pääsee helposti eroon. Niin kuin nyt vaikka silloin, jos lämpömittari karkaa plussalle ja vettä sataa monta päivää. Uudeksivuodeksi pakastamistani lyhdyistä on jäljellä enää märkä läntti.

Onneksi jäälyhtyjä on myös helppo tehdä lisää. Tarvitaan vain ämpäri, vettä ja pakkasta. Ehkä myös puukko tai jokin muu työkalu, jos tuleva lyhty on unohtunut pitkäksi aikaa pakastumaan. Sitten vain odotetaan. Kuinka kauan, se riippuu pakkasesta. Kun ämpärin reunoilla näkyy niin paksu jääkerros, että arvelet sen kestävän, nosta ämpäri sisään, käännä ympäri ja odota pieni hetki. Lyhty irtoaa parissa minuutissa, ja ämpärin pohjan, eli lyhdyn hatun saa irti kaivertamalla, jollei se irtoa itsestään.

Tykkään muuten hirmuisesti sisustaa luonnosta löytyvillä jutuilla. Osittain siksi, että luonto on niin kaunis, mutta myös koska niin saa vuodenajat helposti kotiin ja vieläpä ihan ilmaiseksi.

Leppoisaa loppuviikkoa ihanat!

Kristiina 


2 kommenttia:

  1. Jäälyhdyt ovat kaikkein kauneimpia eivätkä vie kesän aikana varastossa paljon tilaa :) Minäkin innostuin tekemään lumilyhtyjä, mutta ne ovat muisto vain sateen jäljiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumilyhdyt ovat myös ihania, ehkä sellainen seuraavaksi, jos sää sallii.:)

      Poista