lauantai 5. tammikuuta 2013

Kauneudesta




Se on kirkkaassa talviyössä, laineilla kimmeltävissä auringonsäteissä, kuluneessa puussa, valkoisessa pellavassa, pehmoisessa kashmirissa, rakkaudella neulotuissa villasukissa, tuuheissa silmäripsissä, punaisissa poskissa, vuoden ensimmäisissä vaaleanpunaisissa neilikoissa.

Kauneus on kaikkialla. Se on maailman tapa hurmata meidät, ja jokainen kokee sen omalla tavallaan.  Kauneutta ei voi määrittää, se mikä on jollekin kauneinta voi jäädä toiselta täysin huomaamatta.

Estetiikan kaipuuta pidetään usein pinnallisena ja turhamaisena. Rakastan silti kaikkea kaunista enkä yritäkään väittää, etteikö estetiikka olisi minulle tärkeää. Maailma on täynnä rumuutta, miten pyrkimys luoda kauneutta ympärilleen voisi olla turhaa?

 Kaunista viikonloppua ja tervetuloa mukaan Emilian! 

Kristiina 

6 kommenttia:

  1. Ihanasti kirjoitettu ja niin totta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kauneutta voi piillä missä vain, se pitää vain nähdä ja siitä kuuluu nauttia.:)

      Poista
  2. Kauneus voi iskeä missä tahansa. Rikkinäinen kuppi tai revennyt paperi voi tuoda katsojalleen upean esteettisen elämyksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta.:) Kauneus ei ole lainkaan yksiselitteistä, sen monimuotoisuus on kiehtovaa.

      Poista
  3. Kiitos tervetulotoivotuksista! :) Tuo estetiikan kaipuun turhamaisuutena pitäminen on muuten jännä juttu. Jos kauniit asiat (ovat ne sitten mitä tahansa) saavat aikaan iloa ja hyvää mieltä, inspiraatiota ja viihtyisyyttäkin, niin eikö se ole jo arvokasta sinänsä eikä lainkaan turhaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, ON arvokasta. Kauneus on yksi elämän ihanista asioista, nautitaan siitä hyvällä mielellä.:)

      Poista