lauantai 19. tammikuuta 2013

Vietnamilaisia kevätrullia Chiang Maissa


Söin ensimmäiset vietnamilaiset kevätrullani Chiang Maissa.


Tänne Pohjois-Thaimaan keskukseen voi löytää esimerkiksi kipuamalla Bangkokissa yöjunan kyytiin. Juna puksuttaa yön halki jättäen taakseen maan etäläosan hiekkarannat ja rannikkoa täplittävät saaret, pääkaupungin kuhisevan elämänmenon, katukauppiaat, tuktukit ja kanaalit. Junan pedit on sijoitettu vaunun kulkusuuntaan, eikä VR:n yöjunien omista hyteistä ole täällä varmaan kuultukaan. Jos valitsee yläpedin, yön kuluessa käy luultavasti ilmi, mistä sen edullisempi hinta johtuu. Juna kolisee, rämisee ja keinuu. Mitä ylemmäksi on itsensä sijoittanut, sitä suurempaa on vaunun tekemä aaltomainen liike.


Noin 14 tunnin vierittyä, kolistua ja rämistyä, juna saapuu uneliaalle rautatieasemalle. Ollaan perillä.


Täällä söin vietnamilaisia kevätrullia pienen ravintolan puutarhassa. Täällä opin, että matkasuunnitelmia tehdessä ja majapaikkoja varatessa Mondon Thaimaan-opas on luottoystävä numero yksi. Täällä kävin nuorten taiteilijoiden näyttelyssä ja kiipesin loputtomat portaat temppeliin, jonka keskellä kukkineen puun nimeä en tiedä. Kukat olivat suuria ja fuksianvärisiä, ne loistivat kilpaa munkkien oranssien kaapujen kanssa. Tänne tulen ehkä takaisin, lähdin liian nopeasti.



Vietnamilaiset kevätrullat
2-3 annosta

Liota 100 g riisipaperia pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa ja jäähdytä talouspaperilla. Keitä 50 g riisinuudelia, valuta ja leikkaa 2 cm:n suikaleiksi. Raasta 4 porkkanaa ja suikaloi kurkku, punainen paprika (siemenet poistettu) ja jäävuorisalaatti. Levitä täyte ja muutama korianterin lehti riisipaperiarkin keskelle, niin että se täyttää noin kolmasosan arkista. Jätä ylä- ja alareunaan sentti varaa. Taita reunat täytteen päälle ja kääri rullaksi. Tarjoile makean chilikastikkeen kanssa.

Vinkki: Jos et jaksa näpertää rullien kanssa, täyte toimii salaattina sellaisenaan. Lisää vain chilikastike ja vähän soijakastiketta.:)

Ohje Kasvisruokamaanantai-kirjasta.

Kristiina 

2 kommenttia:

  1. Melkoinen aika kiskojen kolketta. Paikka näyttää ihastuttavalta ja oli varmasti vaivan väärti. Thairuoka on herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chiang Mai oli tosi kiva. Suosittelen käymään, jos tulee asiaa Thaimaaseen.:) Thairuoka on yksi lemppareistani, pitäisi kokkailla sitä useammin.

      Poista